sábado, 24 de noviembre de 2012

SCAN 2012


Aquests dies s'està celebrant el Festival Internacional de Fotografia "Scan Tarragona" i la ciutat viu una efervescència fotogràfica que és molt d'agrair. Són dos mesos plens d'exposicions, conferències, tallers i activitats diverses relacionades amb el món de la fotografia.

M'agradaria destacar o comentar diverses d'aquestes activitats ja que algunes les he viscut en primera persona i he disfrutat molt.

Una de les grans exposicions porta per nom "Talent Latent" i és l'obra de deu fotògrafs emergents que mostren la seva obra més particular. A mi, personalment, un dels autors que més m'ha atrapat ha sigut el tarragoní Jordi Díaz, amb una inquietant visió de la seva realitat familiar més propera i quotidiana i amb un llenguatge molt identificable cinematograficament (a mi m'ha recordat molt a David Lynch i especialment a la seva pel·lícula "Blue Velvet"). Des d'aquí no vull deixar passar el moment  per agrair l'impagable visita comentada que ens va realitzar Jesús Micó, comisari de l'exposició, a un grup d'IGers tarragonins i tot gràcies a la bona feina dels managers de @igerstgn (Rosa Comes, Cecilia Bofarull i Albert Anguera), moltes gràcies als tres! La podem veure a l'Espai Tabacalera, Av. Vidal i Barraquer.

L'altra exposició que m'ha agradat molt porta per nom "Transitant" i és el recorregut vital d'un fotògraf rodamón anomenat Lluc Queralt. Es pot veure a la Fundació Forum (C/ Granada, 11).

També m'agradaria destacar un altra activitat més alternativa anomenada "Scanoff" i comisariada pel fotògraf Pep Escoda. El Café Bar Museum es converteix durant algunes nits en el punt de trobada de gent interesada en el món de la fotografia. Allí es pot gaudir de diverses projeccions fotogràfiques, conversar i intercanviar experiències.

Tot això i moltíssim més és l'Scan... Si t'agrada la fotografia no hi pots faltar!

Polaroids by Diego Vasallo on Grooveshark

2 comentarios:

  1. Ei, un post molt xulo amb unes imatges magnifiques, i també la música. I es veritat dins del Scan hi ha un munt d'activitats diferents...referent al "Scanoff" dius " Allí es pot gaudir de diverses projeccions fotogràfiques, conversar i intercanviar experiències." je,je sobre tot experiències... algunes al·lucinants oi ? Bona nit,

    ResponderEliminar