jueves, 9 de septiembre de 2010

Gervasio Sanchez a Tarragona





















Ahir per la tarda vam tenir l'oportunitat de gaudir amb la visita de Gervasio Sanchez, foto-periodista i darrer Premio Nacional de Fotografia. Va vindre a Tarragona a inaugurar la seva exposició "Cambodja, terra d'esperança" que podrem veure al CaixaForum fins el dia 21 de novembre. Abans d'això vam poder escoltar-lo en una conferència on no van faltar les referències a la ciutat de Tarragona. Va explicar que la seva primera relació amb Cambodja va començar el maig de 1987 mentre estava assegut al Moto Club llegint un diari. Aquell dia el diari va publicar la carta d'un missioner espanyol que estava treballant a Tailandia en camps de refugiats cambodjans i feia una crida als periodistes espanyols perquè hi anessin i expliquessin el que allí passava. Un dels periodistes que hi van anar va ser Gervasio Sanchez i a partir d'aquell moment la seva relació amb el país del sud-est asiàtic ha estat constant.

No fa falta dir el compromis que durant els anys ha adquirit Gervasio amb els més dèbils i amb les víctimes innocents de les guerres. Un dels treballs fotogràfics més impresionants que ha realitzat porta per nom "Vidas minadas", i es un recull de fotografies fetes a gent que ha estat víctima de les mines anti-persona. La foto que he posat es una de les que s'inclouen en "Vidas minadas" i per la qual li van concedir l'any passat el Premio Nacional de Fotografia 2009.

Des d'aquí també m'agradaria posar de manifest la valentia d'una persona que no s'acolloneix davant del poder i que es capaç de fer sortir els colors als politics més poderosos d'Espanya. L'exemple el tenim amb el discurs que va fer quant El Pais li va concedir el premi Ortega i Gasset.

Des d'aquí us invito a visitar una de les grans exposicions que avui dia es poden veure i viure a Tarragona.

Adjunto dos links: un a la wikipedia on es pot llegir el discurs íntegre del premi Ortega i Gasset i l'altra al blog personal de Gervasio Sanchez on explica el com i el perquè d'aquest discurs.

Gervasio Sanchez - Wikipedia

Gervasio Sanchez - Blog

2 comentarios:

  1. Podries incloure el link on hi ha la xerrada que va fer pujar els colors als "nostres maravillosos" polítics?

    ResponderEliminar