sábado, 9 de junio de 2012

Quimi Portet



















Si per algún cantant i ideòleg he sentit veritable passió aquest ha estat Quimi Portet (com es defineix ell, el guapo de El Último de la Fila). El dijous passat va estar a la Sala Zero de Tarragona com a cap de cartell del festival Mirallsonor presentant "Oh my love", el seu darrer disc. Anava acompanyat de la banda dels darrers anys: al baix el llibreter de Cartagena Antonio Fidel, a la guitarra el "Sapo" Jordi Busquets i a la bateria Txarli Olivé. No recordo les vegades que l'he vist en directe, però sempre recordaré amb moltíssim carinyo el concert de Batea. D'aquell concert fa molts anys, però no el sento gens llunyà, deu ser perquè hi ha moltes coses que encara ara me'l recorden. Especialment vam apendre que, en el món de la música, no tot valia, mai haviem vist una gent tan profesional.

Va ser la primera gira de Quimi Portet en solitari després de la dissolució de El Último de la Fila, no cal dir que no hi faltava de res. Els equips eren de primera divisió i el tècnic de sò venia de Londres especialment per a cada concert, era el tècnic de sò de "The Cure". Va arrivar, es va posar detràs de la taula i l'únic que va demanar va ser: "Some water", i natres li vam portar un rastre de botelles d'aigua. Jo no he sentit mai un grup que hagi sonat bé a la Germandat de Batea, i aquella nit Quimi Portet va sonar de forma excel·lent, quasi perfecta. Miraves l'escenari i veies una formació de luxe: Quimi Portet a les veus i guitarres, Antonio Fidel al baix. Juan Carlos Garcia a la percusió i veus (només faltava Manolo Garcia per veure a El Ultima de la Fila al complert) i Jordi Armengol a les guitarres.

D'aquell concert recordo un munt d'anècdotes: buscar la toma de terra i no trobar-la, coneixer a una parella de Castelló que cada any enviaven una caixa de taronges a Quimi i una a Manolo, la disco-mòbil de després que es va fer a la sala del café de la Germandat, l'arribada del palet de cartells promocionals a l'ajuntament de Batea (un palet sencer! igual que si fòssim profesionals), la conversa amb Jordi Armengol quan ens explicava que la seva familia era de La Fresneda i les histories de quan anaven de gira amb el Último de la Fila...



Mil Nou-Cents Seixanta-Set by Quimi Portet on Grooveshark

No hay comentarios:

Publicar un comentario